Ćatović je čekao poziv u reprezentaciju BiH, ali dočekao poziv države u kojoj je rođen.

Anes Ćatović je rođen u švedskom Linköpingu 13. Februara, 2003. godine. Fudbal je počeo igrati kada je imao šest godina.

Prvi klub u kojem je počeo trenirati je Bredaryds IK gdje je igrao sve do svoje jedanaeste godine. Nakon toga prelazi u IFK Värnamo.

Osvojio je mnogobrojne nagrade i priznanja od kojih izdvajamo, uzrast U-15, prvak regije Småland sa svojim klubom, te prvak iste regije u malom fudbalu. Od svoje jedanaeste godine igrao je u klubu sa dvije do tri godine starijom djecom.

Trenutno je kapiten u svojoj ekipi (U-17) i također i pokrajinskoj reprezentaciji Småland.

Anes igra na poziciji centralnog veznog. Prvi poziv u reprezentaciju Švedske dobio je na ljeto ove godine, iako je bio jedan od 46 igrača (tj., širi spisak U-15), boravio je 4 dana na kampu u Štokholmu. Pokazao je da posjeduje talenat i potencijal, pa je u Novembru ove godine ponovo dobio poziv u Švedsku, što dokazuje da tamnošnji selektori ozbiljno računaju da Anes u budućnosti nosi njihov dres.

Visok je 195 cm. Otac Alen je porijeklom iz Bileće, a majka Edina iz Prijedora. Njihova želja je da Anes igra za reprezentaciju BiH. Nadamo se da će ljudi odgovorni u našem Savezu pravovremeno reagovati i već naredno okupljanje naše U16 reprezentacije poslati Anesu poziv.