Danas Vam predstavljamo biografiju o talentovanom Aldinu Burziću, a koji nam dolazi iz jednog od najljepših gradova u Evropi, iz Ciriha (Zürich).

Rođen je 25. novembra, 2006. godine kao što smo napisali u Cirihu (Zürich). Već sa šest godina je počeo sa prvim treninzima i to u klubu koji FC Bosna Zürich koji su osnovali Bosanci sa trenutnom adresom u ovom gradu.

Aldinovi roditelji su porijeklom iz Ključa, a u Cirihu žive već 30 godina. Fan je Juventusa, a fudbalski uzor mu je Zlatan Ibrahimović. Više puta je proglašavan za najboljeg igrača turnira. Igra na poziciji veznog, a povremeno i napadača. Visok je 183 cm.

Dok je igrao za FC Bosna zapazili su ga skauti najvećeg kluba u Švajcarskoj Grasshopper Club gdje je igrao jednu godinu, ali nažalost doživio je težu povredu i odsustvovao je nekoliko mjeseci sa terena.

Poslije oporavka prelazi u lokalni klub SV Höngg gdje i trenutno nastupa. U prvoj sezoni u novom klubu postigao je 15 golova i dodao 8 asistencija. Iako još uvijek nije napunio 15 godina, već je ponuđen U18 timu.

Najviše ga krasi to što se izuzetno dobro snalazi sa obje noge, a također je veoma dobar dribler. Posjeduje Bosansko i Švicarsko državljanstvo.

Bhtalents.net