Tarik Bučan je mladi fudbaler Radnika iz Hadžića. Rođen je 12. aprila, 2004. godine u Sarajevu gdje je napravio prve fudbalske korake.

Tarik Bučan

Počeo je trenirati u FA Sporta gdje je igrao dvije godine. Nakon dobrih partija, prelazi u Želju gdje je također pružao sjajne partije kao 14-godišnjak. Iako je ljevak, igra na pozicijama desnog i lijevog bočnog, te po potrebi i stopera. Visok je 180 cm.

Sjajne igre nisu prošle nezapaženo, te dobija pozive u U15 i U16 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nada se da će dobrim partijama u Radniku skrenuti pažnju i selektora juniorske reprezentacije BiH.

– Želja i cilj mi je da u budućnosti ponovo budem dio reprezentacije te nastavim profesionalno igrati i razvijati se u nekom od evropskih klubova.

Prošao je pionirsku i kadetsku selekciju Želje. Ipak nije dobio priliku da se pokaže i u juniorskoj selekciji.

Bučan u dresu FK Željezničar

Na ljeto 2021. godine Tarik je odlučio promijeniti sredinu i prelazi u FK Radnik  iz Hadžića. Trenutno nastupa za juniore, a ove sezone je upisao 13 nastupa i dvije asistencije, iako je mlađi junior. Juniori Radnika trenutno se nalaze na sedmoj poziciji Premijer lige U19, a koju dijele sa banjalučkim Borcem.

Do kraja juniorske sezone ostalo je još osam kola, a Tarik se nada da će njegov tim završiti u vrhu tabele.

– Ostalo je još osam kola do kraja sezone. Ja se nadam i očekujem da sezonu privedemo kraju u vrhu tabele, jer, sigurno imamo kvalitet i ambicije.

Tarikova najveća podrška u karijeri su njegovi roditelji i želja za uspjehom.

– Najveća motivacija su mi roditelji i želja za višim ciljevima i uspjehu. Uz Božiju pomoć nadam se da će se moje želje ostvariti.

Bhtalents.net