Elyas Spahić je još jedan talentovani mladi fudbaler čije vrijeme tek dolazi. Rođen je 21. Februara, 2007. godine u gradu Cham, Švajcarska.

Već kao petogodišnjak se odlučio na fudbal i počeo sa prvim treninzima u FC Rotkreuz. Elyasovi roditelju su porijeklom iz Kalesije. Veliki je fan Rome i Juventusa, gdje igraju naši reprezentativci Džeko i Kalesijac Pjanić.

Također veliki je zaljubljenik i u reprezentaciju BiH i redovno prati sve ostale klubove u kojima nastupaju naši reprezentativci. Osvajao je razne turnire u cijeloj Švajcarskoj.

Igra na poziciji defanzivnog veznog. Visok je170 cm. Elyas je sa devet godina kao veliki potencijal i talenat primljen u Team Zugerland (Kantonalna selekcija Kantona Zug) gdje i danas nastupa. Jedan vremenski period je privatno trenirao sa Arianit Shaqiri koji je inače brat od mnogo poznatijeg Đerdana (Xherdan).

Trenutno nastupa za U13 uzrast i vrijedi spomenuti da je kapiten. Također je već nekoliko puta pozivan na okupljanje i testiranje u FC Luzern. Elyas je izraziti ljevak i upravo njegova ljevica ga najviše krasi na terenu. Također je i veoma disciplinovan i timski igrač.

Vrijedi spomenuti da Elyas ima i mlađeg brata Dina koji je također veliki potencijal i predviđa mu se sjajna karijera. Kao i Elyas nastupa za Team Zugerland U11 iako ima tek devet godina.