Danas Vam predstavljamo dva brata, dva mlada fudbalera, dva dragulja “preko bare”. Braća Šečić Samir i Damir koji su rođeni u Minnesoti, a njihovi roditelji su iz Srebrenice. Samir je godinu stariji od Damira.

Samir je rođen 13. Oktobra, 2007. godine. Fudbal trenira od svoje šeste godine. Već sedam godina uspješno igra u mlađim kategorijama Blaine SC iz Minnesote.

Igra na pozicijama u veznom redu, a povremeno i napadača. Samir je veliki fan FK Sarajevo. Redovno prati i reprezentaciju BiH, a njegov uzor je Miralem Pjanić. Krasi ga najviše tehnika i snažan šut.

Njegov mlađi brat Damir je rođen 27. Novembra, 2008. godine. Za razliku od brata Damir je godinu ranije počeo sa treninzima u svojoj petoj godini. Prve treninge je napravio u Minnesota United.

Igra na poziciji napadača, a po potrebi i lijevo krilo. Veliki je fan Barselone i Mesija, a redovno prati i reprezentaciju BiH, a omiljeni igrač mu je Amer Gojak.

Boravio je na raznim kampovima i turnirima širom USA gdje je pokazao svoj potencijal. Krasi ga tehnika, brzina i izuzetno dobro koristi obje noge. Trenutno, kao i njegov brat igra za ekipu Blaine SC iz Minnesote.

Bhtalents.net