Danas Vam predstavljamo dva brata, dva mlada fudbalera koji nam dolaze iz Austrije. Radi se o Edvinu i Arnesu Mahmuljinu, porijeklom iz Krajine, tačnije Kozarca.

Edvin je rođen 19. aprila, 2003. godine u Salzburgu. Već sa šest godina je počeo trenirati fudbal u jednom od najboljih austrijskih klubova Red Bull iz Salzburga.

Punih sedam godina u Red Bullu i bukvalno je osvojio sve što se moglo oavojiti u uzrastu do 14 godina. Mnogobrojne turnire širom Austrije, Njemačke i Evrope. Sa FC Anif u uzrastu do 16 godina je također bio prvak Austrije.

Igra na poziciji krilnog napadača, a po potrebi i napadača. Visok je 173 cm. Boravio je na probi u bavarskom gigantu Bajernu (FC Bayern), te SpVgg Unterhaching. Navija za FC Barcelona, a fudbalski uzor mu je Leo Messi.

Također, bio je i na reprezentativnom kampu “Elitni omladinski igrači” u Trening kampu N/FS BiH. Trenutno nastupa za SV Austria Sslzburg. Posjeduje austrijsko državljanstvo.

Edvinov mlađi brat Arnes je rođen 02. aprila, 2005. godine također u Salzburgu. Kao i njegov brat karijeru je počeo u Red Bullu. Igrao je pet godina i okitio se sa nekoliko titula prvaka Austrije, te je osvojio razne turnire.

Kasnije prelazi u SV Grödig gdje je igrao za U13 i U14 uzrast sa kojima je također bio prvak, te najbolji strijelac. Navija za Manchester City, a fudbalski uzor mu je Ronaldo.

Igra na poziciji krilinog napadača. Kao i stariji brat igra za SV Austria Salzburg. Vrijedi spomenuti da je i Arnes bio na probi u Bajernu i na reprezentativnom kampu u Zenici. Visok je 177 cm. Posjeduje austrijsko državljanstvo.

Bhtalents.net