Danas Vam donosimo priču o braći Grgić koji su svoje prve fudbalske korake napravili u Njemačkoj, iako su rođeni u Bihaću odnosno Sanskom Mostu, odakle su i njihovi roditelji.

Stariji brat Adnan je rođen 20. Maja, 2004. godine u Bihaću, dok je Abedin rođen 11. Oktobra, 2010. u Sanskom Mostu. Upravo je prije šest dana Abedin napunio tek 9 godina.

Adnan je svoje prve fudbalske korake napravio kao devetogodišnjak u TSV Peißenberg gdje je igrao tri godine. Jednu sezonu je odigrao i za FT Starnberg 09 prije nego je prešao u SV Raisting gdje i danas nastupa. Igra na poziciji lijevog krilnog napadača. Visok je 173 cm. Krasi ga brzina, preciznost.

Mlađi Grgić, Abedin tek treba da dokaže svoje vještine i sposobnosti. Također igra u SV Raisting kao i njegov brat. Može da igra na više pozicija u veznom redu, ali mu najviše odgovara krilni napadač.

On je kao i njegov brat počeo karijeru u TSV Peißenberg, samo je on imao pet godina za razliku od brata koji je kao devetogodišnjak obukao prve kopačke. Obojica su u fantastičnoj formi ove sezone, a mi se nadamo da će nastaviti golgeterski niz.