Danas Vam donosimo priču o blizancima Čajtinović iz Tuzle. Belmin i Bermin su sa svojom porodicom prije godinu dana odselili u Njemačku gdje i danas žive. Trenutno nastupaju za ekipu SK Lauf.

Rođeni su 27. Januara, 2004. godine u Tuzli. Obojica su kao šestogodišnjaci počeli sa prvim treninzima u FK Sloga iz Tojšića. Tu su igrali sve do 2018. godine kada su spakovali kofere i sa porodicom odselili za Njemačku.

Belmin igra na poziciji stopera. Visok je 182 cm. Navija za popularne “Građane” iz Mančestera (Manchester City), a svog uzora smatra stoperom Liverpula (Liverpool) Van Dijk. Belmina najviše krase kontrola lopte, snažan u duelu, te precizni pasovi, a svaku utakmicu je standardan u timu. Sa svojim timom je učestvovao na turniru u Augsburgu gdje je osvojio prvo mjesto.

Bermin za razliku od brata igra ofanzivnije, klasičnog napadača. Krase ga brzina, precizan udarac, te odličan izvođač slobodnih udaraca. Također je i Bermin učestvovao na turniru u Augsburgu gdje je osvojio prvo mjesto, te bio najbolji strijelac svoje ekipe sa osam postignutih golova. Bermin je fan Tottenham-a, a fudbalsku uzor je Dibala (Dybala).

Tokom igranja u Slogi braća Čajtinović su učestvovali na nekoliko turnira u Evropi, između ostalog u Švicarskoj i Njemačkoj sa reprezentacijom Tuzlanskog kantona.