Predstavljamo Vam super talentovanog golmana iz Švedske. Mirsad Bašić je rođen 15. Maja, 2005. godine u švedskom Vekšu (Växjö).

Kao šestogodišnjak je počeo sa treninzima u lokalnom klubu Hovshaga AIF gdje je proveo dvije godine nakon čega prelazi u Sandsbro AIK gdje se razvijao i trenirao šest godina, nakon čega je zapažen od strane Östers IF, najpoznatijeg kluba u ovom gradu.

Trenutno već dvije godine brani u Östersu sa mnogo uspjeha. Visok je 185 cm. Inače, Mirsadovi roditelji su porijeklom iz Zenice (otac Nesad), a majka Senija iz Busovače.

Mirsad prati i dešavanja u svijetu fudbala. Navija za Barcelonu, a uzor mu je njemački golman Ter Stegen i bh. reprezentativac Ibrahim Šehić. Iako je rođen 2005. Mirsad brani za godinu starije dječake jer treneri u njemu vide veoma talentovanog dječaka koji bi u budućnosti trebao braniti u nekom evropskom velikanu.

Osvojio je nekoliko individualnih nagrada za najboljeg i najtalentovanijeg golmana, između ostalog i na kampu engleskog velikana FC Liverpool proglašen je najboljim golmanom. Najveći san mu je da brani u reprezentaciji BiH.

Bhtalents.net