Bašić Ayman je još jedan mladi fudbaler i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, a koji je rođen i živi u Švajcarskoj.

Ayman je rođen 03. septembra, 2007. godine u St. Gallen. Sa prvim treninzima počeo je u klubu FC Rorschacherberg kao sedmogodišnjak. Njegovi roditelji su prijeklom iz Krajine. Otac iz Cazina, a majka iz Prijedora.

Ayman navija za Manchester United, a fudbalski idol mu je Cristiano Ronaldo. Igra na poziciji veznjaka, a također može igrati desno krilo i napadača. Visok je 162 cm.

Osim matičnog kluba, dvije godine je nastupao i za Bodensee Rheintal, Škola fudbala koja okuplja najtalentovanije fudbalere iz regije.

Trenutno nastupa za SC Brühl iz St. Gallena. Osvajao jr razne nagrade i priznjanja. Najviše ga krase upornost, izdržljivost i snalažljivost. Posjeduje švicarsko i bosansko državljanstvo.

Ayman ima veliku želju da zaigra u bh. dresu i nada se da će uskoro dobiti priliku da se pokaže u nacionalnom timu Bosne i Hercegovine, te bi se rado odazvao ukoliko bi dobio poziv.

Bhtalents.net