Sarim Bajrektarević je rođen 21. Februara, 2005. godine u slovenskom gradu Brežice. Sa nepunih šest godina je počeo trenirati fudbal u NK Krško.

Sarimovi roditelji su porijeklom iz sela Kamičak između Sanskog Mosta i Ključa. Veliki je ljubitelj reprezentacije BiH, a 2013. godine je imao priliku da izađe na teren sa igračama kada je naša reprezentacija gostovala u Ljubljani. Također navija za Juventus, a fudbalski uzor mu je Pjanić.

Osvajao je razne nagrade i priznanja, a između ostalog veoma dobro 2. mjesto na United World Games u Klagenfurtu 2016. godine gdje su učestvovali neki od evropskih velikana.

Igra na poziciji u veznom redu, a povremeno lijevo/desno krilo. Visok je 175 cm. 2017. godine Sarim sa svojom porodicom seli u Augsburg (Njemačka) gdje je nastavio sa fudbalom u jednom manjem klubu DJK Lechhausen. Nedako nakon toga zbog smrtnog slučaja u familiji sele za Austriju, u Graz gdje i danas žive.

Trenutno nastupa za ekipu LUV Graz U15 tim. U julu 2019. godine je boravio na probi u SV Gössendorf koji su filijala SK Sturm Graz, ali zbog škole je odlučio da nastavi u sadašnjem klubu.

Bhtalents.net