Protekle sedmice u Trening kampu N/FS BiH u Zenici održan je tradicionalno zimski kamp za potencijalne kadetkse reprezentativce BiH koji će u martu ove godine igrati Elitni krug kvalifikacija za EP.

Svoje mjesto na spisku v.d. selektorske pozicije Adina Mulaosmanovića našao je i 17-godišnji Almir Bajramović, fudbaler Eskilsminne IF.

Almir je rođen 14. Januara, 2002. godine u Helsinborgu (Helsingborg) gdje je i napravio svoje prve fudbalske korake. Kao šestogodišnjak je počeo sa prvim treninzima u klubu Eskilsminne IF gdje igra sve do danas.

Almirovi roditelji su porijeklom iz Srebrenice, odnosno Foče. Za svoje uzore smatra Pjanića, Ibrahimovića i fudbalera Ćelzija (Chelsea) Hazarda. Navijač je Man. Utd. Također redovno prati i bh. reprezentaciju i mišljenja je da će se naši Zmajevi plasirati na EP.

Osvajao je mnoge nagrade i priznjanja, a njemu najdraža i posebna je kada je sa 12 godina učestvovao na takmičenju u žongliranju kada je postigao cifru od 1179.

Igra na pozicijama krilnog napadača (lijevo) i ofanzivnog veznog. Trenutno nastupa za juniorski (U19) tim Eskilsminne-a, a također je upisao i nekoliko nastupa za rezervni tim. Od 12-e godine je u Grupi “Talentovanih dječaka”, a iz te Grupe je u decembru 2018. godine je izabran u Regionalni tim Švedske.

– Meni najdraži događaj u dosadašnjoj karijeri je susret sa mojim vršnjacima u Zenici, na okupljanju U17 reprezentacije BiH. Iskreno se nadam da sam se pokazao u najboljem svijetlu i da ću u budućnosti dobijati pozive, kratko je kazao Bajramović za naš portal.