Predstavljamo Vam još jednog polivalentnog mladog fudbalera bh. korijena koji svoju karijeru gradi u Švicarskoj.

Radi se o 16-godišnjem Mirzadu Ajanoviću, člana SV Muttenz-a, kluba koji je inače u suradnji sa FC Basel 1893, jednog od najboljih kluba u Švicarskoj.

Mirzad je rođen 25. Juna, 2002. godine u Bazelu. Sedam godina je imao kada je počeo sa prvim treninzima. U FC Black Stars Basel je napravio prve korake gdje je igrao sve do Decembra ove godine.

Nakon sjajnih 11 godina u ovom klubu došlo je vrijeme za nove izazove za ovog krilnog napadača. Prelazi u FCSV Muttenz gdje trenutno nastupa za kadetski tim.

Mirzadov otac je porijeklom iz vezirskog Travnika, a majka iz jednog manjeg mjesta kod Zvornika. Veliki je fan FC Basel, a svog uzora vidi u bh.kapitenu i fudbaleru Vučice Džeki.

Jedna od najdražih nagrada je osvajanje Kupa Švicarske, te nedavno odigrani malonogometni turnir gdje je u finalu igrao protiv bivšeg kluba FC Black Stars, a upravo Mirzad je u finalu strijelac jedinog gola koji je i odlučio pobjednika. Visok je 180 cm. Izraziti ljevak, ali isto tako igra i desnom nogom.

Još nikada nije dobijao pozive na reprezentativna okupljanja, ali se nadamo da će uskoro dobiti poziv na neko od narednih okupljanja, jer je to svojim igrama sigurno zaslužio.