Danas vam predstavljamo biografiju još jednog  mladog i talentovanog fudbalera iz Njemačke. Rođen je na samom početku 2005. godine, tačnije 1. Januara.

Dino Okanović je rođen u njemačkom gradu Singen nedaleko od granice sa Švajcarskom. Fudbalsku karijeru koja je tek u usponu počeo je sa 4 godine u lokalnom klubu FC Singen. U matičnom klubu je igrao sve do juna ove godine kada prelazi u FC Radolfzell 03 gdje trenutno nastupa za U15 tim koji se takmiče u ENBW Oberliga (2. Liga u tom uzrastu, poslije najjačeg ranga u Njemačkoj, Bundeslige).

Osim pomenutih klubova trenirao je još u FC Schafhausenu te JFV Singen. Već tri godine Dino je u izboru za Njemačkog Pokrajinskog saveza DFBB (Deutscher Fußball Verband Bezirk Bodensee). Također je u julu 2017. godine bio u kampu Bajerna (FC Bayern Münich). Trenutno ga posmatraju skauti Frajburga (SC Freiburg) još jednog Bundesligaša.

Dinini roditelji su porijeklom iz Bijeljine (majka) odnosno iz Tuzle. Igra na poziciji zadnjeg veznog, ali može da igra i na poziciji stopera. Najviše ga krase tehnika i brzina.